Қашқадарё воҳаси аҳолисининг кийимлардаги трансформация жараёнлар. - И.И.Абдуллаев (Academia One, 2024)
Ушбу мақолада воҳа аҳолисининг ҳаётида кийимларнинг ўзига хос хусусиятлари, уар билан боғлиқ этник хусусиятларининг ўрни, аҳоли орасида кийимлардаги турли хил ўзгаришлар, уларнинг ўзига хос хусусияти, қолаверса воҳада истиқомат қилувчи этник гуруҳлар кийимларнинг бошқасидан фарқли томонлари ёритиб берилган.
Keywords: Хос кийимлар; андозалаш; кўйлаклар; ҳудудлар