O‘Zbek Milliy San’atini Targ‘Ibotchisi Lola Abdullayeva Ijodi - Kamoladdin Niyazov Sedametovich; Surayyo Safasheva Sodikovna (Academia One, 2023)
Musavvir ko`z ko`rib turgan moddiy olamni ijodiy tasavvurida qayta ishlab, tekislikda tasvirlaydi. Bo`yoqlar, chiziqlar va ular aralashmasidan foydalanib, dunyoning barcha manzaralarini aks ettiradi, uning markazida esa inson turadi. Musavvirlarimiz yaratgan har bir asarida muallif ichki ruhiy olami, dunyoqarashi, hayotga bo`lgan, atrofdagilarga bo`lgan munosabati yotadi. O`quvchi bu asarlarni ko`rib ma’naviy ozuqa oladi. O`qituvchi mo`yqalam sohiblarining asarlarini tanishtirish mobaynida o`z o`quvchisi qalbida hayotga, ota - onaga, ustozlarga bo`lgan mehr-muhabbatini oshiradi
Keywords: Layli va Majnun; Oq nilufar; Bahor; Tog` qizi