Qoraqalpog`iston respublikasining suv bilan taminlanganligi - Orazimbetova Aysanem Tolibayevna (Academia One Publishing, 2025)
Mazkur maqolada Qoraqalpog‘iston Respublikasining suv bilan ta’minlanish holati, muammolari va ularni bartaraf etish yo‘llari tahlil qilinadi. Suv resurslarining mavjudligi, ularning taqsimlanishi va asosiy suv manbalari o‘rganilgan. Shuningdek, suv ta’minoti bilan bog‘liq muammolarni hal etish bo‘yicha tavsiyalar berilgan
Keywords: Qoraqalpog‘iston Respublikasi; suv resurslari; suv ta’minoti