Fayyber Ijodida Sonetlarning Ijodiy Tahlili - Ziyoda Saparbayeva Rustamboy qizi; Xudoynazarova Dildora Shonazar qizi (Academia One Publishing, 2024)
Ushbu maqolada sonetning yozilish tartiblari, qofiyalanishi, qayerda paydo bo'lganligi haqidagi umumiy ma'lumotlarni berish bilan birga, aynan sonetning Faynberg ijodidagi o'ziga xos o'rni, uni yozishdan maqsad nimaligi, fikrlar rivoji va xulosalar haqida so’z yuritiladi.
Keywords: sonet; terset; Sonet falsafasi yoxud sonet borasida kichik yo‘riqnoma