Замонавий Жамиятни Ахборотлаштириш Шароитида Талабаларда Медиасаводҳонлик Маданиятини Шакллантириш - Абдуллаева Озода Сафибуллаевна (Periodica Journal, 2022)
Мақолада мультимедиа медиатаълим тизими афзаликлари, мультимедиа элементларига асосланган медиаконтентлар орқали ўрганувчиларга мустақил таълим бериш имкониятлари баён этилган. Бунда TIAV-мультимедиа тизимларнинг амалга ошириш усуллари кўриб чиқилиб, мультимедиа тизимининг ташкилийфункционал структураси бўйича изланишлар ўтказилган, медиатаълимнинг информацион базаси ҳамда концептуал моделини шакллантириш босқичлари очиб берилган.
Keywords: медиатаълим; мустақил таълим; мультимедиа; функционал структура