TA’LIM JARAYONIDA SHAXSNING MUSTAQIL FIKR YURITISH QOBILIYATINI SHAKLLANTIRISHNING PEDAGOGIK MEXANIZMLARI - Olimov Temur; Sherova Saboxat (Journal Park Publishing, 2026)
Ushbu maqolada ta’lim jarayonida o‘quvchilarning mustaqil fikrlash qobiliyatini shakllantirishning pedagogik mexanizmlari, uning mazmun-mohiyati, psixologik-pedagogik asoslari, shuningdek, mustaqil fikrlashni rivojlantirishda zamonaviy pedagogik texnologiyalar va interfaol metodlarning o‘rni yoritilgan.
Keywords: mustaqil fikrlash, fikr yuritish mexanizmlari, pedagogik jarayon, ta’lim texnologiyalari, interfaol metodlar, muammoli ta’lim, ijodkorlik, refleksiya, kompetensiya, innovatsion ta’lim.