“BOBURNOMA” ASARIDA BOGʻCHILIKKA OID MAʼLUMOTLAR - Baxtiyorov Laziz Xolmurod oʻgʻli (Western European Studies, 2023)
Ushbu maqolada Hindistonda alohida davlat qurgan temuriy hukmdor Zahiriddin Muhammad Boburning “Boburnoma” asarida Samarqand, Kobul va Hindistondagi bogʻlarga doir maʼlumotlar haqida fikr yuritiladi. Maqolaning ahamiyatlilik jihati hozirgi iqlimiy muammolar davrida yanada oshgan, deb aytishimiz mumkin. Boshqa temuriy hukmdorlar kabi Zahiriddin Muhammad Bobur ham bogʻdorchilik va obodonchilik ishlariga katta ragʻbat bildirgan. Ushbu jarayonlarning barchasi haqida maqolada atroflicha fikr yuritilgan.
Keywords: temuriylar; Samarqand; Boburnoma