Ochiq kon ishlarining asosiy bosqichlari va jarayonlari. - Isakulov F.U; Sulxonov D.A; Abduaxatov M.O; Saitmaxmudov S.A (Academia One Publishing, 2024)
maqolada konni ochish, ochiq kon ishlari asosiy bosqichlari, kon hududini dastlabki va joriy quritish, kon kapital ishlari, transheyalar oʻtish, ochiq kon ishlari asosiy jarayonlari, rudani massivdan ajratib olish ishlari, zaryadlash turlari haqida va konni rekultivatsiya qilish ishlari haqida soʻz yuritilgan.
Keywords: ruda; puch togʻ jinslari; foydali qazilma; asosiy bosqichlar