“Abdullanoma” (“Sharafnomayi Shohiy”) Ning Tarixiy Ahamiyati - Durdona MASHRABALIYEVA (Periodica Journal, 2023)
Mazkur maqolada XVI asr tarixchisi Hofiz Tanish Buxoriyning xayot-faoliyati, asarlari xaqida ma’lumot berilgan. Xususan, Hofiz Tanish Buxoriy qalamiga mansub bo’lgan noyob manba “Abdullanoma” asari va uning tarixiy ahamiyati yoritilgan
Keywords: Buxoro xonligi; shayboniylar; Abdullaxon II; Hofiz Tanish Buxoriy