TACTICS OF TREATMENT OF DENTAL DISEASES IN PREGNANT WOMEN - Z.O.Valiyeva (Western European Studies, 2025)
Homiladorlik davrida ayollarning organizmida turli xil o‘zgarishlar yuz beradi. Bu o‘zgarishlar, shuningdek, og‘iz bo‘shlig‘ida ham namoyon bo‘lishi mumkin. Homiladorlik paytida stomatologik kasalliklar, ayniqsa, gingivit va periodontal kasalliklar ko‘proq uchraydi. Bu holatlar, o‘z navbatida, nafaqat ayolning sog‘lig‘iga, balki homila rivojlanishiga ham ta'sir ko‘rsatishi mumkin. Shuning uchun, homiladorlik davrida stomatologik salomatlikni saqlash juda muhimdir.
Keywords: homiladorlik davri; homiladorlar; gormonal o‘zgarishlar; stomatologik yordam