ОЛИЙ ТАЪЛИМ МУАССАСАЛАРИДАГИ (ОТМ) ИННОВАЦИЯЛАР СОНИ ВА УНГА ТАЪСИР ЭТУВЧИ ОМИЛЛАРНИНГ ЭКОНОМЕТРИК ТАДҚИҚИ - Дилшоджон Ўринов (Journal Park Publishing, 2023)
Мақолада олий таълим муассасалари томонидан рўйхатдан ўтказилган интеллектуал мулк объектлари сони ва унга таъсир этувчи омиллар ўртасидаги боғлиқликни таҳлил қилиш, улар ўртасидаги боғлиқлик моделини тузиш ҳамда ушбу моделдан фойдаланган ҳолда келгуси йиллар учун прогнозларни амалга ошириш масалалари ёритилган.
Keywords: Инновация, инновацион фаолият, интеллектуал мулк объекти, олий таълим муассасаси, эндоген омил, экзоген омил, эконометрик модел.