O‘Zbek Asarlarida Sher Zoosemizmi - Toirova Umida Sobirovna (Academia One Publishing, 2023)
Ushbu maqolada o‘zbek asarlarida misollar yordamida sher zoosemizmlarining tildagi o‘rni, boyitish manbalari, mavzuiy tasnifi ko‘rsatilgan, uning turli tasniflari dalillangan. Zoosemizmning o‘ziga xos xususiyatlari sanab o‘tilgan,hamda sher zoosemizlarning izohi berib o‘tilgan.
Keywords: Zoosemizm; qatlam; zoonim