Abdulla Qahhor hikoyasida tarjima muammolari - Xudoyberdiyeva Durdona Boburovna (Periodica Journal, 2024)
Ushbu maqolada Abdulla Qahhorning “Bemor” hikoyasining tarjimasida aks etgan davr muammolari va hikoyaning bugungi kundagi ahamiyati yoritib beriladi.Asar qahramonlarining xususiyatlari haqida fikr yuritiladi. Bugungi kun va asar muhiti o'zaro qiyoslanib, farqli va o'xshash jihatlar taqqoslanadi.
Keywords: xshash; davr; “Bemor”; muhiti