O'QUVCHI ORGANIZMINING FUNKSIONAL IMKONIYATI VA JISMONIY YUKLAMALARGA MOSLASHUVI - A.Abdullaev; B.Sh. Asadullaev (Journals Park Publishing, 2022)
Jismoniy mashqlar bilan shug'ullanish mashg'ulotlari o'zining xususiyatlariga ko'ra vujudimiz a'zolarining funktsional imkoniyati bilan bog'liq. Maqolada shug'ullanuvchi organizmi a'zolarining xizmati xolati, yuklamalarni me'yori, uni me'yorlanishi, organ va tuzilmalardagi yuzaga keladigan o'zgarishlarga mansub nazariy bilimlar mazmuni berilgan.
Keywords: Funktsiya, funktsional holat, funktsional imkoniyat, shug'ullanganlik, YuQCh, organizm, katta doza