XALQ TA’LIMI TIZIMIDAGI MUASSASALARNING STATISTIK MA’LUMOTLARINI TAQQOSLASH - Sobirov Shaxzod Ozod o‘g‘li (Journal Park Publishing, 2025)
Tadqiqotda 2010–2023-yillarda O‘zbekiston xalq ta’limi tizimidagi umumta’lim muassasalari, o‘qituvchilar va o‘quvchilar sonining dinamikasi tahlil qilindi. Natijalar shuni ko‘rsatdiki, bu davrda maktablar soni 7,3 %, o‘qituvchilar 28,6 %, o‘quvchilar esa 48 % ga oshgan. 2016–2024-yillarda nodavlat maktablar soni 11 barobarga ko‘paygani ta’lim tizimining diversifikatsiyalashayotganidan dalolat beradi. Olingan natijalar ta’lim siyosatini ilmiy asosda takomillashtirish uchun muhim ahamiyatga ega.
Keywords: Xalq ta’limi tizimi, umumta’lim muassasalari, statistika, ta’lim islohotlari, inson kapitali, ta’lim sifatini oshirish, nodavlat maktablar, pedagogik salohiyat, raqamli transformatsiya, ta’lim siyosati, hududiy tahlil, innovatsion ta’lim, demografik omillar, ta’lim infratuzilmasi.