TASAVVUF FALSAFASI TARIXIDA NAQSHBANDIYLIK TA’LIMOTINING O‘RNI - Raxmanov Abdimalik Ergashevich (Journal Park Publishing, 2023)
Maqolada islom ilohiyoti falsafasining yo‘nalishlaridan biri bo‘lgan tasavvuf ta’limotining paydo bo‘lishi, tadrijiy rivojlanish tarixi va ta’limoti, mashhur tariqatlari haqida ma’lumotlar bayon qilingan. Asosiy e’tibor tasavvuf tarixidagi so‘nggi mashhur tariqat – Naqshbandiylik ta’limotining muhim jihatlari tahliliga qaratilgan.
Keywords: tasavvuf (so‘fiylik), zohidlik davri, orifona tasavvuf, amaliy tasavvuf, nazariy tasavvuf, insonparvarlik, hurfikrlilik, tariqat, Naqshbandiylik, “Dil ba yoru, dast ba kor”, maqomat manzillari, hol martabalari, o’n bir qoida(rahsha).