XANDON PISTA YETISHTIRILADIGAN YIRIK MAMLAKATLARDA UNING KASALLIKLARIGA QARSHI QO‘LLANILGAN KURASH CHORALARI - Nazarova Odina Jumadullayevna; Tursunov Obid Bobokulovich; Xujayev Otabek Temirovich (Journal Park Publishing, 2024)
Xandon pista yetishtiruvchi yirik mamlakatlar sirasiga AQSH, Eron va Turkiya davlatlari kiritiladi. Bu davlatlarda xandon pista yetishtirishda bir qator muammolar mavjud bo‘lib, ulardan asosiy o‘rinlardan birini zamburug‘lar qo‘zg‘atadigan kasalliklar egallaydi. Ularni nazorat qilishda ushbu davlatlarda fungitsidlardan, biologik preparatlardan va turli agrotexnik tadbirlardan foydalanish keng yo‘lga qo‘yilgan.