BOSHLANG‘ICH SINFLARDA INGLIZ TILI O‘QITISHNING FUNKSIONAL YONDASHUV METODLARI - Turdaliyeva Qizlarxon Ilhomjon qizi (Innovate Conferences, 2025)
Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilariga ingliz tilini o‘qitishda funksional yondashuvning ahamiyati, nazariy asoslari hamda metodik yechimlari ilmiy asosda yoritilgan. Muallif til o‘rgatishda kommunikativ vazifalarning ustuvorligini ko‘rsatadi va funksional yondashuv orqali o‘quvchilarda tilni real hayotiy vaziyatlarda qo‘llay olish ko‘nikmasini shakllantirish imkoniyatlarini tahlil qiladi. Shuningdek, funksional yondashuv asosida darsni rejalashtirish, topshiriqlarni modellashtirish va baholash tizimi bo‘yicha amaliy tavsiyalar beriladi. Tadqiqot natijalari boshlang‘ich ta’limda ingliz tili darslarining samaradorligini oshirishga qaratilgan innovatsion yondashuvlarni qo‘llashga xizmat qiladi.
Keywords: boshlang‘ich sinf, funksional yondashuv, nazariy asoslari, metodik yechimlar, kommunikativ vazifalar, modellashtirish va baholash tizimi, amaliy tavsiyalar, innovatsion yondashuvlar.