2–6 YOSHLI BOG‘CHA BOLALARI ORASIDA AUTISTIK XULQ-ATVOR BUZILISHLARINI ANIQLASH - Rahimova Muqaddas Jumaqul qizi; Xolmo‘minov Azizbek Erkinovich (Innovate Conferences, 2025)
Mazkur tadqiqot 2–6 yoshli bog‘cha bolalari orasida autistik xulq-atvor buzilishlarini erta aniqlash masalasiga bag‘ishlangan. Ishda autizm belgilari, ularning yoshga doir ifodalanish shakllari va bog‘cha tarbiyachilari hamda ota-onalar uchun diagnostika usullari ko‘rib chiqiladi. Erta tashxis qo‘yish bolalarning keyingi rivojlanishiga ijobiy ta’sir ko‘rsatadi. Tadqiqot natijalari, amaliy tavsiyalar va erta ogohlantirish tizimlari orqali autistik bolalarga tezkor yordam ko‘rsatish imkoniyatlari yoritiladi.
Keywords: Autizm, bog‘cha, bola, xulq-atvor, buzilish, tashxis, rivojlanish, aniqlash.