SALMONELLYOZNING OLDINI OLISH BO'YICHA CHORA-TADBIRLAR KOMPLEKSI - Matnazarova G. S.; Saidkasimova N. S.; M. K. Jumaniyazova; M. K. Jumaniyazova; D. A.Tajibaeva (The Conference Hub, 2025)
Hozirgi vaqtda turli davlatlarda salmonellyoz kasalligi bilan kasallangan bemorlar soni uzluksiz ortmoqda. JSST ekspertlarining ta’kidlashicha, salmonellez butun dunyo mamlakatlari uchun jiddiy muammo hisoblanadi. Salmonellyozlar yetkazgan ijtimoiy-iqtisodiy zarar juda katta. Mutahassislar fikriga ko‘ra ushbu kasalliklarning epidemiologik nazorat tizimi yaxshi yo‘lga qo‘yilgan davlatlarda ham salmonellyozlar tarqalishi haqidagi rasmiy ma’lumotlar haqiqatdan yiroq bo‘lib haqiqiy holatning bir qisminigina aks ettiradi.