O‘ZBEKISTONNING JAHON TOVAR VA XIZMATLAR BOZORIGA INTEGRATSIYASINING TURISTIK JOZIBADORLIKKA TASIRI - Saydazimova Shaxnoza Fozil qizi (The Conference Hub, 2025)
Global iqtisodiy aloqalarning kengayishi, tashqi savdo va investitsiyalar oqimining oshishi, transport-logistika tizimlarining takomillashuvi hamda xalqaro marketing va axborot texnologiyalarining turizm sohasiga kirib kelishi O‘zbekistonni xalqaro miqyosda jozibali turistik yo‘nalishga aylantirishda muhim omil sifatida qaralmoqda. Tadqiqotda, shuningdek, integratsiya natijasida sayyohlik xizmatlarining sifati va xilma-xilligini oshirish orqali mamlakat iqtisodiyotining barqaror o‘sishiga erishish imkoniyatlari ochib beriladi.
Keywords: O‘zbekiston, xalqaro iqtisodiy integratsiya, tovar va xizmatlar bozori, turizm sohasi, turistik jozibadorlik, xorijiy investitsiyalar, xizmatlar eksporti, transport-logistika infratuzilmasi, turizm infratuzilmasi, xalqaro hamkorlik, iqtisodiy ochiqlik, sayyohlik oqimi, raqobatbardosh xizmatlar, global bozor, madaniy meros va turizm.