ИНГЛИЗ ВА ЎЗБЕК СИЁСИЙ МЕДИАСИ НУТҚИДА ЭФЕМИЗМНИНГ ТЕМАТИК ТАСНИФИ - Кабилова Сайёра Абдукаримовна (Journal Park Publishing, 2023)
Газета матнларини ишлаб чиқариш самарадорлиги демократлаштириш, оммавий тадбирлар, низоларни ҳал қилиш,конституциявий макон,ҳуқуқни муҳофаза қилиш ва пенсия қоидалари жараёнларида автоматик жонли тил бирликларидан фойдаланишни белгилайди. Шунга қарамай, бу ҳолат эндесентрик қаторларнинг кенг семантик атамалари ва гипернимларидан фойдаланиш имкониятини истисно этмайди.
Keywords: таксономияси, эвфемизм, график, фонетик, морфологик, лексик-семантик, медиа тили.