Yoshlar O‘Rtasida Ekstremizm Tahdidlari: Tushunchasi, Mohiyati, Asosiy Belgilari Va Ularni Bartaraf Etishga Qaratilgan Profilaktik ChoraTadbirlar - Husanboyev Sardor Abdukarimovich (Academia One Publishing, 2025)
Mazkur maqolada yoshlar o‘rtasida ekstremizm tahdidlarining nazariy-huquqiy va ijtimoiy-psixologik jihatlari kompleks tahlil qilingan. Ekstremizm tushunchasining shakllanishi, mohiyati, asosiy belgilari hamda uning siyosiy, diniy, mafkuraviy va ijtimoiy ko‘rinishlari turli ilmiy yondashuvlar asosida yoritilgan. Tadqiqot doirasida mahalliy va xorijiy olimlarning yoshlar ekstremizmiga oid qarashlari qiyosiy tahlil qilinib, ushbu hodisaning yoshlar ongida shakllanish mexanizmlari, radikallashuvning psixologik, axborotkommunikativ va ijtimoiy omillari ochib berilgan. Shuningdek, ekstremistik guruhlar tomonidan yoshlarni jalb etishda qo‘llanilayotgan mafkuraviy manipulyatsiya, “oz–ozdan ta’sir etish” va axborot muhiti orqali radikallashtirish usullari tahlil qilingan.
Keywords: yoshlar ekstremizmi; ekstremizm tushunchasi; radikallashuv