O’zbekistonda Imkoniyati Cheklangan Bolalarga Yaratilayotgan Shart-Sharoitlar - Normurodov Elbek (Academia One Publishing, 2024)
Ushbu maqolada Yangi O’zbekistonda imkoniyati cheklangan bolalarga ko’rsatilayongan g’amxo’rliklar faktlar asosida keltirib o’tilgan. BMT ma’lumotlariga ko‘ra taxminan 450 mln. insonda psixik va jismoniy rivojlanishda buzilishlar mavjudligi aniqlangan. Bu yer yuzidagi aholining 1/10 qismini tashkil qiladi
Keywords: O’zbekiston; Imkoniyati cheklangan; logopatlar; nogiron