SIROJIDDIN SIDQIY XONDAYLIQIYNING “RUSIYA INQILOBI” DOSTONIDA TARIXIY SHAXSLAR OBRAZI TASVIRI - Tursunova Mahbuba Baxtiyor qizi (Journal Park Publishing, 2023)
Bu maqolada Sirojiddin Sidqiy Xondayliqiy shaxsiyati va uning “Rusiya inqilobi” dostonida aks etgan davr voqeliklarining ijtimoiy-siyosiy hayotga ta’siri, shuningdek dostondagi tarixiy shaxslar obrazi tasviri ochib berishga harakat qilindi
Keywords: Jadid, jaded adabiyoti, shoir shaxsiyati,lirika,ijtimoiy-siyosiy hayot,doston g’oyasi,badiiylik,reallik,shakl va mazmun,badiiy obrazlar,badiiy va ijtimoiy talqin.