“Elektr energetika” ta’lim yo‘nalishi mutaxassislarini o‘qitishda dars mashg‘ulotlarini dasturiy ta’lim vositalar asosida o‘tkazish metodikasi. - Jumayev Axrom Asror o‘g‘li (Academia One Publishing, 2024)
Ushbu maqolada dunyodagi global muammolardan elektr energiyani ishlab chiqarishda iqlim o‘zgarishlariga sabab bo‘layotgan an’anaviy turlardan cheklanib noan’anaviy turlalaridan keng foydalanishda oliy ta’lim muassalaridagi talabalarning mutaxassislik fanlarini o‘qitish holati va kelajagdagi istiqbollari xususida fikr yuritiladi. Mutaxassislak fanlarini o‘qitishda dasturiy ta’limni ahamiyati olib borilgan tatqiqotlar misolida asoslangan
Keywords: global; energiya hajmi; konsepsiya; oliy ta’lim tizimi