Инсон Салоҳияти Билан Боғлиқ Иқтисодий Категориялар Ва Уларнинг Назарий Масалалари (2-Мақола) - Пардаев Мамаюнус Қаршибаевич; Дилмонов Қудратжон Бахтиёрович (Academia One Publishing, 2024)
мақолада инсон салоҳияти билан боғлиқ иқтисодий категориялар ва уларнинг назарий масалалари қараб чиқилган. Шунингдек, инсон салоҳияти билан боғлиқ бўлган иқтисодий категорияларнинг хусусан, инсон салоҳияти, инсон капитали, меҳнат салоҳияти, кадрлар салоҳияти, шахс салоҳияти каби тушунчаларнинг мазмунига алоҳида аҳамият берилган. Мақолада ушбу категорияларни аниқлаш усулларига ҳам тўхталиб, уларнинг формулалари ишлаб чиқилган ҳолда уларнинг бир-биридан фарқли жиҳатлари ҳам очиб берилган.
Keywords: .инсон салоҳияти; инсон капитали; меҳнат салоҳияти; кадрлар салоҳияти