Yoshlarda ijtimoiy faollikning shakllanish omillari va mezonlari - Dilrabo Abidova (Academia One, 2025)
Mazkur maqolada yoshlarda ijtimoiy faollikning shakllanishiga ta’sir etuvchi falsafiy, ma’naviy va ijtimoiy omillar tahlil qilinadi. Muallif yoshlarning ijtimoiy faolligini insonning o‘zini anglash, jamiyatdagi o‘rnini belgilash va axloqiy qadriyatlar bilan uyg‘unlikda ko‘radi. Falsafiy tafakkur asosida yoshlar jamiyatdagi o‘zgarishlarga faollik bilan munosabat bildiruvchi subyekt sifatida talqin qilinadi. Maqolada Gegel, Aristotel va Nitsshe kabi faylasuflarning g‘oyalari asosida zamonaviy o‘zbek yoshlarining ijtimoiy ongini shakllantirish zarurati asoslanadi.
Keywords: yoshlar; ijtimoiy faollik; falsafa