МАМЛАКАТЛАР ИҚТИСОДИЙ РИВОЖЛАНИШИДА ЛОГИСТИКА ТИЗИМИНИНГ ЎРНИ - Каримов Ғуломназир (Journal Park Publishing, 2023)
Жaҳoнда қурилиш соҳаси корхоналари фаолияти бошқарув жараёнларининг функционал самарадорлигини ички имкониятлардан кенг фойдаланиш асосида ошириш, янги усул ва мезонларини шакллантириш, яратилаётган қурилиш соҳаси логистик тизимларида рақобатбардошлик даражасини ошириш ҳамда соҳа фаолиятини бошқаришни мақбуллаштириш, қурилиш соҳасида таклиф этилаётган хизматлар сифатини мавжуд эҳтиёжлардан келиб чиққан ҳолда яхшилаш, бошқарув самарадорлигини баҳолаш услубиётини такомиллаштириш, қўшимча кичик тизимлар ва маълумотлар базаларини яратиш йўли билан қурилиш соҳасини рақамлаштириш, қурилиш материалларини ишлаб чиқаришга ва объектлар қурилишига инновацион технологияларни татбиқ қилиш тизимини такомиллаштириш борасида қатор илмий тадқиқотлар олиб борилмоқда.
Keywords: модернизация, иқтисодий ривожланиш, логистика, корхона, рақобат.