Особенности Течения Диарей, Вызванных Эшерихиями У Детей - Bobojonova N.I.; Boretskaya A.S (Open Academia, 2024)
Эшерихиоз характерли диареяларнинг клинико-эпидемиологик ва лаборатормикробиологик анализларидан касалликнинг: мавсумийлиги, гастроэнтерит кам ривожланган огрик синдроми билан кечиши, нажас характери (сувсимон, сарик ёки яшил-сарик рангдаги, патологик қўшимчаларсиз) ва эпигастрал ёки киндик атрофида оғриқ, қоринда ғулдираш, дегидратация ёки интоксикация белгилари; катарал белгилар; копрограммада яллиғланиш ва қон бўлмаслиги, касалликнинг ўрта оғир даражада 3-5 кунгача кечиши.
Keywords: диарея; эшерихия; болалар