PREEKLAMPSIYA BILAN KASALLANGAN ONALARDAN TUG'ILGAN CHAQALOQLARDAGI ASORATLARNI O'RGANISH - Karimova Feruza Djavdatovna; Radjabova Zulola Abduhakimovna; Saipova Dinora Azatovna (Journal Park Publishing, 2025)
Maqolada homiladorlik paytida engil va o'g'ir preeklampsiyaga chalingan onalardan tug'ilgan chaqaloqlarning sog'lig'ini o'rganib chiqilgan. Preeklampsiya bilan og'rigan onalarning tug'ilgan chaqaloqlari, ayniqsa og'ir preeklamsiya bo'lganlar, erta tug'ilish ehtimoli ko'proq, shu jumladan juda kam vaznli, asfiksiya belgilari bilan, intrauterin o'sishni kechiktirish sindromi va boshqa fsoratlarga olib kelishi keltirilgan. Homiladorlik paytida onadagi engil va og'ir preeklampsi yangi tug'ilgan chaqaloqlarning sog'lig'iga salbiy ta'sir qilishi aniqlangan.