Talabalar O`Rtasida Onlayn Sarmoya Qilish (Investitsiya) Ko`Nikmalarini Shakillantirish - Nasrullayev Omonulloxon Nodirjon ogli (Academia One Publishing, 2025)
Raqamli iqtisodiyotning tez sur`atlar bilan rivojlanishi natijasida onlayn moliyaviy xizmatlarga, jumladan investitsiya vositalariga bo`lgan talab ortib bormoqda. Xususan, yoshlarda, ayniqsa talabalar orasida, moliyaviy mustaqillikka intilish va kapital jamg`arish istagi ortib borayotgan bir davrda, ularning investitsion savodxonligini oshirish dolzarb vazifa hisoblanadi. Ushbu maqolada talabalar o`rtasida onlayn investitsiya qilish ko`nikmalarini shakllantirish zarurati, usullari, mavjud to`siqlar va rivojlantirish strategiyalari batafsil tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida talabalarning onlayn investitsiya platformalari – masalan, Fond birjalari (Stock Market apps), kriptovalyuta birjalari (Binance, Coinbase), qimmatli qog`ozlar va ETF`lar orqali sarmoya kiritish
Keywords: moliyaviy; tavakkalchilikka; talabalarning