INNOVATSION TA’LIM SHAROITIDA TALABALARNING BILISH VA TA’LIMDA TEXNALOGIK YUTUQLARDAN FOYDALANISH FAOLIYATINI RIVOJLANTIRISH - Tolipova Ozoda Ikromovna; Raximov Yorqinjon Sharifjon o’g’li (Journal Park Publishing, 2024)
Innovatsion ta'lim dunyo bo'ylab ta'lim tizimlarida katta o'zgarishlar kiritmoqda. Yangi texnologiyalar va ta'lim yondashuvlari talabalarning bilim olish jarayoniga katta ta'sir ko'rsatmoqda. Ushbu maqolaning maqsadi innovatsion ta'lim sharoitida talabalarning bilish faoliyatini rivojlantirish va texnologik yutuqlardan foydalanishning ahamiyatini tahlil qilishdir. Maqola ta'limda sun'iy intellekt, virtual va kengaytirilgan haqiqat texnologiyalarining o'rni, shuningdek, talabalar uchun moslashuvchan va ijodiy yondashuvlarni ko'rib chiqadi. Innovatsion ta'lim bugungi kunda talabalar uchun yangi imkoniyatlar yaratmoqda. Ushbu maqola innovatsion ta'lim sharoitida talabalarning bilish faoliyatini rivojlantirish va texnologik yutuqlardan foydalanishning ahamiyatini o'rganadi. Maqolada ta'limda sun'iy intellekt, virtual va kengaytirilgan haqiqat texnologiyalaridan foydalanish, shuningdek, talabalarning mustaqil o'rganish ko'nikmalarini shakllantirish yondashuvlari ko'rib chiqiladi. Natijalar shuni ko'rsatadiki, texnologiyalardan samarali foydalanish ta'lim jarayonining sifatini oshiradi va talabalar faoliyatini rivojlantiradi.
Keywords: Innovatsion, ta'lim, natija, talaba, texnalogiya, suniy intelekt, mustaqil, samaradorlik, tadqiqot.