BO‘LAJAK INFORMATIKA O‘QITUVCHILARINING DASTURLASHTIRISH KOMPETENSIYASINI RIVOJLANTIRISH VOSITALARI VA METODLARI - Kuralov Yuldash Abdullayevich (Journal Park Publishing, 2023)
Ushbu maqolada kasbiy kompetentlik, zamonaviy mutaxassislarga qo'yiladigan malaka talablari, informatika va axborot texnologiyalari o'qituvchilari tayyorlash jarayonida ularning kasbiy kompetentligini shakllantirishga qaratilgan metodlar va vositalardan samarali foydalanish jarayoni tahlil qilingan.
Keywords: Kompetensiya, kasbiy kompetentlik, zamonaviy mutaxassis, Insert metodi, an'anaviy dars, professional tayyorgarlik, professional faoliyat.