МАККАЖЎХОРИ ПОПИГИНИ ХАЛҚ ТАБОБАТИДА ҚЎЛЛАНИЛИШ ИСТИҚБОЛЛАРИ - Асқаров И.Р; Исаев Ю.Т.; Рустамов С.А.; Ғуломова М. А. (Journals Park Publishing, 2022)
Ушбу мақолада маккажўхорини оналик устунчаси (попуги) халқ табобатида ундан тайёрланган дамлама жигар, ўт пуфаги, ўт йўлларининг яллиғланиш касалликларида сафро ҳайдайдиган, ичдан қон кетаётган маҳалларда қон тўхтатадиган ва буйрак, қовуқ тошларида сийдик ҳайдайдиган восита сифатида фойдаланиш истиқболлари ҳақида маълумотлар келтирилган.
Keywords: Zea mays L,; диуретик,; спазмолитик