Ozuqabop ekinlarni masofadan zondlash va geoaxborot tizimlari yordamida monitoring qilish usullarini takomillashtirish (Jizzax viloyati Zarbdor tumani misolida) - Mahmadaliyev Nuriddin Muxtor o'g'li; Allanazarov Olimjon Raxmonovich (Academia One Publishing, 2025)
Maqolada field maps mobil ilovasi orqali Jizzax viloyati Zarbdor tumani misolida ozuqa ekinlari monitoringini yuritish ishlari batafsil yo’lga qo’yilgan. Maqolada masofadan zondlash va geografik axborot tizimlari texnologiyalaridan foydalanib qishloq xо‘jaligi ekin turlarini kartalashtirishda foydalanish orqali karta tuzish ishlari ancha yengillashadi. GAT dasturiy ta’minotlari yordamida istalgan mavzuli va web xaritalar yaratish imkoni mavjud.
Keywords: Field maps; Landsat-8; vegetatsiya; ArcGIS