INVESTITSION MUHITNING IQTISODIY O‘SISHGA TA’SIRI - Umida Mizamova Jamoliddin qizi (The Conference Hub, 2025)
Maqolada investitsion muhit tushunchasi, uning tarkibiy elementlari hamda iqtisodiy o‘sishga ta’sir etuvchi omillar tizimli tahlil qilinadi. Zamonaviy iqtisodiy nazariyalar, xalqaro tajriba va empirik tadqiqotlar asosida investitsion muhitning milliy iqtisodiyot raqobatbardoshligini oshirishdagi o‘rni asoslab berilgan. Shuningdek, O‘zbekiston misolida investitsion siyosatning ustuvor yo‘nalishlari va ularning iqtisodiy o‘sishga ta’siri tahlil qilinadi.
Keywords: investitsion muhit, iqtisodiy o‘sish, kapital oqimi, investitsion jozibadorlik, institutsional muhit, makroiqtisodiy barqarorlik.