TABIIY TILNI QAYTA ISHLASH YONDASHUVI BILAN INTEGRATSIYALASHGAN RAQAMLI TIBBIYOTNI MASOFADAN MONITORING QILISH DASTURINI ISHLAB CHIQISH - Ergasheva Oxuna G‘ayrat qizi; PhD., Raximova Mehribonu Akrom qizi (Innovate Conferences, 2025)
Ushbu maqola "Tabiiy tilni qayta ishlash yondashuvi bilan integratsiyalashgan raqamli tibbiyotni masofadan monitoring qilish dasturini ishlab chiqish" mavzusida tahlil va tadqiqotlarni o'z ichiga oladi. Raqamli tibbiyot tizimlari inson salomatligini monitoring qilish va tashxislashda muhim ahamiyat kasb etmoqda. Biroq, bu tizimlarning samaradorligini oshirish va ularni yanada intuitiv qilish uchun tabiiy tilni qayta ishlash (NLP) texnologiyalarining integratsiyasi muhim rol o'ynaydi.Maqolada, tabiiy tilni qayta ishlashning raqamli tibbiyotga qo'llanilishi va masofaviy monitoring dasturlari bilan integratsiyasi orqali bemorlar, shifokorlar va tibbiy tizimlar o'rtasida samarali aloqalar o'rnatish imkoniyatlari o'rganiladi. Bunda bemorlarning sog'lig'ini masofadan turib kuzatish, tahlil qilish va natijalarni avtomatik ravishda taqdim etish uchun raqamli texnologiyalardan foydalanish jarayoni ko'rib chiqiladi.
Keywords: Tabiiy tilni qayta ishlash (NLP), raqamli tibbiyot, masofaviy monitoring, tibbiy dastur, bemorlar monitoring, shifokorlar va bemorlar aloqasi, integratsiya, avtomatik tahlil, sog'liqni saqlash texnologiyalari