BUXORO JADIDLARINING G’OYA MAQSADLARI - Doston Obloqulov O'ktamovich (The Conference Hub, 2025)
20-asr boshlarida Oʻrta Osiyoda ziyolilar va islohotchilar guruhi boʻlgan Buxoro jadidlari mintaqadagi anʼanaviy jamiyatlarda ijtimoiy, maʼrifiy va madaniy islohotlarni targʻib qilishda muhim rol oʻynagan. Ushbu maqolada Buxoro jadidlarining mafkuraviy maqsadlari chuqur o‘rganilib, ular duch kelgan muammolar kontekstida ularning modernizatsiya, ta’lim va jamiyatni o‘zgartirish borasidagi qarashlari ko‘rib chiqiladi.