VARIOUS INTERPRETATIONS OF AFFIXOIDS, THEORIES OF LOCAL AND FOREIGN LINGUISTICS - Abdurashidova Sayyora Sirojiddin qizi (Western European Studies, 2024)
Ushbu maqola affiksoidlarning turli xil talqinlarini, affiks va ildizlarning xususiyatlarini namoyish etadigan lingvistik elementlarni o'rganadi. Affiksoidlarning tabiati va tasnifi to'g'risida har tomonlama tushuncha berish uchun mahalliy va xorijiy tilshunoslik nazariyalarini o'rganadi. Affiksoidlar, affikslar va ildizlar orasidagi oraliq elementlar sifatida tilshunoslikda doimiy munozaralarga sabab bo'lgan. Ushbu mavzuning murakkabligini to’liq tushunish uchun ushbu maqola affiksoidlarning turli xil talqinlarini o’rganadi.
Keywords: affiksoidlar; affikslar; ildizlar