THE EFFECTIVENESS OF GAMIFICATION IN ENGLISH LEARNING - Tashanova Go‘zal Bahodir qizi (Western European Studies, 2025)
Ingliz tilini o‘rganish jarayoni ko‘plab odamlar uchun qiyin va murakkab bo‘lishi mumkin. Bu jarayonni osonlashtirish va qiziqarli qilish uchun gamifikatsiya metodlari keng qo‘llanilmoqda. Gamifikatsiya — bu o‘yin elementlarini o‘rganish jarayoniga kiritishdir. Bu metod, o‘rganish jarayonini yanada qiziqarli va samarali qilishga yordam beradi. Ingliz tilini o‘rganishda gamifikatsiyaning samaradorligi, o‘quvchilarning motivatsiyasini oshirish, o‘rganish jarayonini qiziqarli qilish va natijalarni yaxshilashda muhim rol o‘ynaydi
Keywords: ingliz tili; gamifikatsiya; raqobat