КОНСТИТУЦИЯ – ОСНОВА ФОРМИРОВАНИЯ СОЦИАЛЬНОГО ГОСУДАРСТВА - Мингбоева Карима Шахабовна (Journal Park Publishing, 2023)
Ушбу мақолада Ўзбекистон ва ижтимоий давлат модели асосида ривожланаётган хорижий давлатларда инсон шаъни ва қадр қиммати, давлатнинг асосий қонуни - Конституцияда ҳуқуқий жихатдан кафолатланганлиги, ижтимоий давлатда эркин фуқаролик жамиятини янада ривожлантириш мақсадида мамлакатда олиб борилаётган ислоҳотлар ҳақида маълумот берилади.
Keywords: Конституция, гражданское общество, социальное государство, право собственности, социальные права, Скандинавия, Дания, Швеция, Норвегия, Финляндия.