AQSH VA XITOY O‘RTASIDAGI IQTISODIY RAQOBATNING SABAB VA OQIBATLARI - Dilnoza Xudoyberganova (Journal Park Publishing, 2025)
Ushbu maqolada AQSH va Xitoy Xalq Respublikasi o‘rtasidagi savdo urushining kelib chiqish sabablari, asosiy bosqichlari hamda uning global iqtisodiyotga ta’siri tahlil qilinadi. Savdo cheklovlari, boj tariflari va texnologik raqobat masalalari asosiy e’tibor markazida bo‘lib, mazkur jarayonning rivojlanayotgan davlatlar uchun oqibatlari ham ko‘rib chiqiladi.
Keywords: savdo urushi, boj tariflari, proteksionizm, global iqtisodiyot, AQSH, Xitoy.