9-Sinf Iqtisodiy Ijtimoiy Geografiya Kursini O'qitishda Xaritalardan Foydalanish Usullari - Sapayeva Gulbahor Odilbek qizi (Academia One Publishing, 2025)
Iqtisodiy ijtimoiy geografiya fani o‘quvchilarga inson faoliyati va uning hududiy joylashuvi, iqtisodiy va ijtimoiy jarayonlarning geografik o‘ziga xosliklarini o‘rgatadi. Ushbu fan doirasida xaritalardan foydalanish o‘quv jarayonini samarali tashkil etishda muhim ahamiyatga ega. Xaritalar nafaqat ma’lumotlarni vizual tarzda taqdim etishda, balki murakkab geografik munosabatlarni tushunishda ham yordam beradi. Ular o‘quvchilarning hududiy tafakkurini rivojlantiradi, mavzularni yaxshiroq anglashga ko‘maklashadi va o‘rganilayotgan materialni amaliy jihatdan qo‘llashga imkon beradi
Keywords: geografiya; xaritalar; dars