IKKINCHI TARTIBLI CHIZIQLI XUSUSIY HOSILALI DIFFERENSIAL TENGLAMALARNI TIPINI ANIQLASH - Tursunboy Abdullo o’g’li Qobilov (Academia One Publishing, 2023)
Xususiy hosilali differensial tenglamalarni qaysi tipga tegishli boʻlishi, uning yuqori tartibli hosilalari oldidagi koeffisiyentlari orqali aniqlanadi. Ushbu maqolada xususiy hosilali differensial tenglamalarning tipini aniqlash bayon qilingan. Kanonik tenglamani yangi noma’lum funksiya kiritish bilan yanada soddaroq koʻrinishga keltirish koʻrsatilgan.
Keywords: Differensial tenglama; kvadratik forma va to’la kvadrat