ТУРАР ЖОЙДАН ФОЙДАЛАНИШ ҲУҚУҚИ БИЛАН БОҒЛИҚ ФУҚАРОЛИК ИШЛАРИНИ КЎРИШНИНГ АЙРИМ МАСАЛАЛАРИ - Курбанова Хуршида Яминовна (Journal Park Publishing, 2025)
Мақолада уй-жойга бўлган фойдаланиш ҳуқуқларини амалга ошириш, турар жой мулкдорлари ва фойдаланувчиларнинг ҳуқуқ ва мажбуриятлари, уй-жойдан фойдаланишда рўйхатга ўтишнинг ўрни ва аҳамияти, уйга киритиш, фойдаланиш ҳуқуқини йўқотган деб топиш билан боғлиқ муаммолар, амалиётдан мисоллар, турар жойдан фойдаланувчиларнинг ҳуқуқларини ҳимоя қилишга доир масалалар таҳлил қилинган ва қонунчиликка киритилиши лозим бўлган таклифлар берилган.
Keywords: турар жой, кўчмас мулк эгаси, турар жойдан фойдаланувчи, уй рўйхатга ўтиш, уй рўйхатидан чиқиш, уйга киритиш, фойдаланиш ҳуқуқини йўқотган деб топиш, уйдан кўчириш, турар жойдан фойдаланувчиларнинг ҳуқуқларини ҳимоя қилиш.