BOSHLANG‘ICH TA’LIM VA TEXNOGEN SIVILIZATSIYA ALOQADORLIGINING NAZARIY ASOSLARI - Otabek Abdug’aniyevich Yo‘ldoshev (Journal Park Publishing, 2023)
Boshlang‘ich sinfda ijodiy faoliyatni tashkil etish, kichik maktab yoshidan o‘quvchilar shaxsini rivojlantirish, ularning qobiliyati, axloqiy va estetik hissiyotlarini tarbiyalash, o‘qishga qiziqishi, hissiy munosabatni shakllantirish texnogen sivilizatsiya yutuqlaridan oqilona foydalana olish ko‘nikmalarini shakllantirish orqali amalga oshadi. Texnogen sivilizatsiya yutuqlaridan o‘z o’rnida unumli foydalanib borilishi boshlang‘ich sinf mashg‘ulotlarining samaradorligini oshirishda muhim ahamiyat kasb etadi.
Keywords: boshlang’ich ta’lim, sifat, ta’lim texnologiyalari.