Қорақалпоғистонда Ерларни Текислашнинг, Фрезали Ускуна Билаш Ишлаш Ва Зичлашнингмақбул Усуллари - Утамбетов Дуйсенбай Уснатдинович; Реимов Ниетбай Байназарович; Реймов Омирбай Ниетбаевич (Periodica Journal, 2025)
Мақолада қуриб бораётган Орол денгизининг бўйида жойлашган Қорақалпоғистоннинг экстремал иқлим, шўрланган тупроқ ва сув танқислиги шароитида тупроқни текислашнинг ва экишга тайерлашнинг мақбул усулларини урганиш бўйича бажарилган илмий тадқиқот ишларининг натижалари келтирилган.
Keywords: Орол денгизи; Ўзбекистон; Қорақалпоғистон