TOG‘LI AVTOMOBIL YO‘LLARIDA TRANSPORT VOSITALAR OQIMINI HARAKATINI TAVSIFLOVCHI KO‘RSATKICHLARNI TADQIQOT QILISH - Ovlaqulov Ikrom O‘ktam o‘g‘li (The Conference Hub, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasi sharoitida yo‘llarning tog‘li uchastkalarida harakatlanish xususiyatlari ko‘rib chiqiladi, transport oqimlarining intensivligi va tarkibi, yo‘l sharoitlarining xususiyatlari, yo‘l-transport hodisalari tahlil qilinadi.
Keywords: intensivlik, yo‘l-transport hodisalari, ko‘tarilish, tushish, avariyadan chiqish, tormozlash, yo‘llar, cheklangan ko‘rish, quvib o‘tish, bo‘ylama qiyalik, yo‘l to‘shagi, tik tushish, pasayishdagi tezlik. kichik radiusli egri chiziqlar.