Sa'diy Sheroziyning " Guliston" Asarida Ta'lim - Tarbiya Masalalari Mazmuni - Yo'ldosheva Gulhayo Qahramon Qizi; Shomurotov Ulugbek Melikboboyevich (Academia One, 2024)
Ushbu maqolada Sharq allomalaring buyuk vakili Abu Abdulloh Mushrifiddin ibn Muslihiddin Sa’diy Sheroziy asarlarida ta’lim va tarbiyaning keng yoritilganligi va bu axloqiy qarashlarning bugungi kundagi o’rni haqida so’z yuritilgan
Keywords: Alloma; sharq; peadagogik qarash; Sa’diy; mutaffakir